Nadine Sport logo

nadine sport aarschot facebook

FOOTSCAN

nadine-sport-footscan-schoenenIn ons running lab gaan we op zoek naar de ideale loopschoen voor elke klant via een footscan. Deze wetenschappelijke analyse is een dynamische meting van het drukpatroon van de voeten. De drukverdeling van het voetoppervlak wordt gemeten om te zien waar hoeveel druk wordt uitgeoefend tijdens het lopen.

De juiste loopschoenen leiden tot minder blessures en knie- of enkelproblemen. Met gepaste schoenen is de impact minder, de stabiliteit groter en ervaart de loper minder druk. Een footscan heeft dus vele voordelen op zowel korte als lange termijn, en voor zowel de doorgewinterde loper als de beginner.

Bovendien is de footscan volledig gratis bij aankoop van een paar loopschoenen.

Hoe verloopt een footscan?

De loper loopt over een drukplaat, waarin nadine-sport-footscan-drukplaat8.000 sensoren een nauwkeurige meting maken van de drukverdeling. Deze dynamische manier van meten geeft meer en betere informatie dan een statische meting.

De computer neemt het over en stelt de resultaten voor in een visueel overzichtelijk resultaat. In dit resultaat wordt ook rekening gehouden met persoonlijke gegevens als geslacht, gewicht, leeftijd, ondergrond waarop gelopen wordt,… En ook met eventuele bestaande klachten en aanbevelingen van podologen.

nadine-sport-footscan-computer2De fysieke informatie wordt vertaald in een advies in termen van stabiliteit, schokdemping, pasvorm,… En deze gegevens leiden dan tot een bepaald type schoen dat wordt aangeraden aan de loper. Het hele proces duurt slechts een 10-tal minuten.

Onze merken

Asics - Brooks - Saucony - Nizuno - Diadora

Het is weinig waarschijnlijk dat wij de schoen die als beste optie uit de bus komt niet in voorraad hebben. Zou dat toch het geval zijn, bestellen wij die graag voor u.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief!